ACEROLA w proszku BIO 50 g
Symbol: OL414
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny okresowo. Czas oczekiwania na dostawę minimum 14 dni.
dowiedz się więcej
48.80 zł
Acerola w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 04/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Brésil
Data minimalnej trwałości (DDM): 04/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Brésil
ACEROLA w proszku BIO 50 g
Acerola w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ACEROLI
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych Aceroli, zaleca się nie przekraczać temperatury przetwarzania 42°C. W oparciu o tę zasadę, wartości odżywcze owoców Aceroli zostały zachowane, ponieważ nie zostały one poddane żadnej obróbce cieplnej przekraczającej 42°C.
Naturalnie bogaty w witaminę C i błonnik proszek Aceroli przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dzięki czemu działa ochronnie na układ sercowo-naczyniowy.
Obecna w Aceroli witamina A przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a tym samym pomaga utrzymać organizmu w dobrej kondycji.
Znajdujące się w Aceroli witaminy zapewniają również działanie antyoksydacyjne i zwalczanie stresu oksydacyjnego.
Acerola znana jest również z działania energetyzującego, witamina C pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia fizycznego i psychicznego.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 378 kcal / 1582 kJ
Lipidy 1,7 g
Nazwa łacińska: Malpighia emarginata
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Bogate w: Witaminy, Witamina C, Witamina A, Minerały, Węglowodany, Błonnik, Żelazo, Wapń
Składniki: Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 4 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Acerola w proszku idealnie sprawdza się do napojów, deserów, ale także do batonów energetycznych czy sałatek.
Aby czerpać korzyści ze znajdującej się w aceroli witaminy C, wsyp od 2 do 4 łyżeczek proszku do butelki z wodą i pij przez cały dzień. Możesz również dodać 1-2 łyżeczki aceroli do sałatki owocowej, kompotu lub puree bananowego.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów. Możliwe ślady glutenu.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby z kamieniami nerkowymi powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby leczone przeciwpłytkowo lub przeciwzakrzepowo powinny zasięgnąć porady lekarza.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ACEROLI
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych Aceroli, zaleca się nie przekraczać temperatury przetwarzania 42°C. W oparciu o tę zasadę, wartości odżywcze owoców Aceroli zostały zachowane, ponieważ nie zostały one poddane żadnej obróbce cieplnej przekraczającej 42°C.
Naturalnie bogaty w witaminę C i błonnik proszek Aceroli przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dzięki czemu działa ochronnie na układ sercowo-naczyniowy.
Obecna w Aceroli witamina A przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a tym samym pomaga utrzymać organizmu w dobrej kondycji.
Znajdujące się w Aceroli witaminy zapewniają również działanie antyoksydacyjne i zwalczanie stresu oksydacyjnego.
Acerola znana jest również z działania energetyzującego, witamina C pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia fizycznego i psychicznego.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 378 kcal / 1582 kJ
Lipidy 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 85 g
w tym cukry 44,5 g
Błonnik 12 g Białko 7,9 g Sól 40,6 mg Witamina C 17500 mg Nazwa łacińska: Malpighia emarginata
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Bogate w: Witaminy, Witamina C, Witamina A, Minerały, Węglowodany, Błonnik, Żelazo, Wapń
Składniki: Owoce aceroli, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 4 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Acerola w proszku idealnie sprawdza się do napojów, deserów, ale także do batonów energetycznych czy sałatek.
Aby czerpać korzyści ze znajdującej się w aceroli witaminy C, wsyp od 2 do 4 łyżeczek proszku do butelki z wodą i pij przez cały dzień. Możesz również dodać 1-2 łyżeczki aceroli do sałatki owocowej, kompotu lub puree bananowego.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów. Możliwe ślady glutenu.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby z kamieniami nerkowymi powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby leczone przeciwpłytkowo lub przeciwzakrzepowo powinny zasięgnąć porady lekarza.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).