ANYŻ ziarno BIO 100 g
Symbol: OL307
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
52.70 zł
Ekologiczny anyż ceniony jest za swój słodki i aromatyczny smak, co czyni go przyprawą powszechnie stosowaną w różnego rodzaju wypiekach. Charakterystyczny aromat anyżu pochodzi od anetolu, składnika, który w nim występuje. Anyż postrzegany jest jako bardzo słodka przyprawa, dlatego jest często wykorzystywany w produkcji słodyczy czy likierów.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Egipt
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Egipt
ANYŻ ziarno BIO 100 g
Ekologiczny anyż ceniony jest za swój słodki i aromatyczny smak, co czyni go przyprawą powszechnie stosowaną w różnego rodzaju wypiekach. Charakterystyczny aromat anyżu pochodzi od anetolu, składnika, który w nim występuje. Anyż postrzegany jest jako bardzo słodka przyprawa, dlatego jest często wykorzystywany w produkcji słodyczy czy likierów.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Pimpinella anisum L.
Użyta część: Ziarno
Pochodzenie surowca: Egipt
Składniki: Nasiona anyżu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Grillowany: anyż grillowany na odrobinie oleju wydobywa swoje aromaty.
Do naparu: 1 łyżeczka nasion na filiżankę wody, do zaparzenia przez około 10 minut.
Z innymi przyprawami: w zależności od zastosowania nasiona anyżu można łączyć z lukrecją, gałką muszkatołową, nasionami kopru włoskiego, czarnym pieprzem itp.
Do potraw: anyż stosowany jest głównie w kuchni słodkiej (pierniki) i alkoholach (likiery, pastis), ale może być również stosowany w kuchni słonej (ziemniaki, ryby, pieczywo itp.).
Warto wiedzieć: główny związek aromatyczny anyżu – anetol – lepiej rozpuszcza się w oleju lub alkoholu. Zwróć uwagę na ilość przyprawy dodawaną do dań.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Pimpinella anisum L.
Użyta część: Ziarno
Pochodzenie surowca: Egipt
Składniki: Nasiona anyżu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Grillowany: anyż grillowany na odrobinie oleju wydobywa swoje aromaty.
Do naparu: 1 łyżeczka nasion na filiżankę wody, do zaparzenia przez około 10 minut.
Z innymi przyprawami: w zależności od zastosowania nasiona anyżu można łączyć z lukrecją, gałką muszkatołową, nasionami kopru włoskiego, czarnym pieprzem itp.
Do potraw: anyż stosowany jest głównie w kuchni słodkiej (pierniki) i alkoholach (likiery, pastis), ale może być również stosowany w kuchni słonej (ziemniaki, ryby, pieczywo itp.).
Warto wiedzieć: główny związek aromatyczny anyżu – anetol – lepiej rozpuszcza się w oleju lub alkoholu. Zwróć uwagę na ilość przyprawy dodawaną do dań.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).