ARONIA SUSZONA luzem BIO 150 g
Symbol: OL454
41.50 zł
Suszona aronia posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ARONIA SUSZONA luzem BIO 150 g
Suszona aronia posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ARONII
Naturalnie bogate w błonnik jagody aronii pozytywnie wpływają na florę jelitową, a tym samym poprawią komfort trawienia.
Jagody aronii posiadają wysoką zawartość przeciwutleniaczy, które pozwalają im walczyć ze stresem oksydacyjnym, a tym samym chronić organizm, w szczególności układ sercowo-naczyniowy. Aronia ma pozytywny wpływ na krążenie i ciśnienie krwi.
Aronia, dzięki zawartości flawonoidów, chroni siatkówkę, która dzięki temu lepiej filtruje promienie UV, a tym samym chroni oczy przed zwyrodnieniem plamki żółtej. Suszona aronia ma zatem działanie zapobiegające chorobom oczu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Jagody aronii, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 284 kcal / 1196 kJ
Tłuszcz 2,4 g
Nazwa łacińska: Aronia melanocarpa
Pochodzenie: Polska
Bogaty w: Błonnik, Węglowodany
Składniki: Jagody aronii, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ JAGÓD ARONII DZIENNIE
Jagody aronii można spożywać bez dodatków lub zmieszać z innymi suszonymi owocami czy płatkami zbożowymi. Dodaj aronię do ciast, ciasteczek lub produktów mlecznych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ARONII
Naturalnie bogate w błonnik jagody aronii pozytywnie wpływają na florę jelitową, a tym samym poprawią komfort trawienia.
Jagody aronii posiadają wysoką zawartość przeciwutleniaczy, które pozwalają im walczyć ze stresem oksydacyjnym, a tym samym chronić organizm, w szczególności układ sercowo-naczyniowy. Aronia ma pozytywny wpływ na krążenie i ciśnienie krwi.
Aronia, dzięki zawartości flawonoidów, chroni siatkówkę, która dzięki temu lepiej filtruje promienie UV, a tym samym chroni oczy przed zwyrodnieniem plamki żółtej. Suszona aronia ma zatem działanie zapobiegające chorobom oczu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Jagody aronii, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 284 kcal / 1196 kJ
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 54,9 g
w tym cukry 6 g
Błonnik 16,9 g Białko 2,3 g Sól 0,03 g Nazwa łacińska: Aronia melanocarpa
Pochodzenie: Polska
Bogaty w: Błonnik, Węglowodany
Składniki: Jagody aronii, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ JAGÓD ARONII DZIENNIE
Jagody aronii można spożywać bez dodatków lub zmieszać z innymi suszonymi owocami czy płatkami zbożowymi. Dodaj aronię do ciast, ciasteczek lub produktów mlecznych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).