ASHWAGANDHA w proszku BIO 200 g
Symbol: OL351
Data minimalnej trwałości (DDM): 06/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Indie
ASHWAGANDHA w proszku BIO 200 g
WŁAŚCIWOŚCI ASHWAGANDHY
Ashwagandha to zioło ajurwedyjskie, uznawane przede wszystkim za zioło adaptogenne. Oznacza to, że ashwagandha pomaga organizmowi przystosować się w stresujących sytuacjach. Kuracja proszkiem z korzenia ashwagandhy polecana jest w przypadku lęku, niepokoju czy zaburzeń snu. Ashwagandha pomaga też zwalczać depresję dzięki zawartemu w niej tryptofanowi.
Należy również pamiętać, że ten indyjski żeń-szeń jest bogaty w przeciwutleniacze, garbniki i flawonoidy, które pomagają zwalczać wolne rodniki.
Ashwagandha jest również bogata w błonnik dla lepszego trawienia.
Naturalna ashwagandha także zwiększa libido i płodność, zwłaszcza u mężczyzn.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Ashwagandha w proszku, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 245 kcal / 900 kJ
Tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 49,9 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 32,3 g Białko 3,9 g Sól 0 g
Nazwa łacińska: Withania somnifera (L.) Dunal
Pochodzenie: Indie
Użyta część: Korzeń
Składniki: Ashwagandha w proszku, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻECZKA PROSZKU ASHWAGANDHA DZIENNIE
Dodać 1 łyżeczkę (5 g) proszku Ashwagandha do szklanki wody, soku lub np. kompotu.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe ślady orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).