CAMU-CAMU w proszku BIO 100 g
Symbol: OL426
Data minimalnej trwałości (DDM): 07/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Pérou
CAMU-CAMU w proszku BIO 100 g
WŁAŚCIWOŚCI CAMU-CAMU
Bogaty w składniki odżywcze, szczególnie w błonnik, proszek Camu-Camu pobudza perystaltykę jelit, a tym samym poprawia procesy trawienne.
Camu-Camu bogate w witaminę C pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym, działa przeciwutleniająco na organizm. Przyczynia się również do prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz uczestniczy w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Działanie energetyzujące jagód Camu-Camu pozwala zmniejszyć uczucie zmęczenia i utrzymać prawidłowe funkcje psychologiczne.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Jagody Camu-Camu, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 418 kcal / 1769 kJ
Tłuszcz 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 92,7 g
w tym cukry 4,3 g
Błonnik 6 g Białko 2,8 g Sól 0 g Witamina C 9000 mg
Pochodzenie: Peru
Bogate w: Błonnik, Węglowodany, Witamina C, Witaminy
Składniki: Jagody Camu-Camu, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻECZKA DZIENNIE
Proszek Camu-Camu idealnie nadaje się do koktajli, musli i kaszek, a nawet napojów warzywnych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Osoby z kamieniami nerkowymi lub problemami z kwasem moczowym powinny zasięgnąć porady lekarskiej.
Może powodować problemy z zasypianiem, unikaj spożywania wieczorem.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).