ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

CYNAMON CEJLOŃSKI laski BIO 100 g

Symbol: OL449

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt zostanie wysłany za 3-7 dni
dowiedz się więcej
77.60 zł
Laski cynamonu cejlońskiego pochodzą ze Sri Lanki lub Madagaskaru, które słyną z produkcji najlepszej jakości cynamonu cejlońskiego. Wytwarzane są z delikatnie usuwanej i ręcznie zwijanej kory cynamonowca cejlońskiego. Kawałki kory są następnie łączone i pozostawiane do wyschnięcia. Cynamon cejloński wprowadza do potraw ciepły, drzewny smak oraz wzmacnia słodkie nuty.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar

CYNAMON CEJLOŃSKI laski BIO 100 g

Laski cynamonu cejlońskiego pochodzą ze Sri Lanki lub Madagaskaru, które słyną z produkcji najlepszej jakości cynamonu cejlońskiego. Wytwarzane są z delikatnie usuwanej i ręcznie zwijanej kory cynamonowca cejlońskiego. Kawałki kory są następnie łączone i pozostawiane do wyschnięcia. Cynamon cejloński wprowadza do potraw ciepły, drzewny smak oraz wzmacnia słodkie nuty.
Nazwa łacińska: Cinnamomum verum J.Presl
Użyta część: Kora
Pochodzenie surowca: Sri Lanka
Składniki: Laski cynamonu cejlońskiego, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Szczelna torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Całe: duszone, parzone lub macerowane w potrawach. Przed podaniem można usunąć laski.
W proszku: laski można zetrzeć i dodać do potrawy.
Z innymi przyprawami: cynamon cejloński dobrze komponuje się z goździkami, gałką muszkatołową, imbirem czy kardamonem.
Do potraw: cynamon cejloński może być wykorzystywany zarówno w kuchni słodkiej, jak i słonej (dynia, bakłażan, ryż itp.) lub w napojach (toddy, grzane wino itp.).
Warto wiedzieć: aromaty cejlońskiego cynamonu lepiej uwalniają się w tłuszczu, alkoholu lub na parze. Zwróć uwagę na dodawaną ilość, cynamon z łatwością może zdominować smak potrawy.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

CYNAMON CEJLOŃSKI laski BIO 100 g, OL449