CZARNUSZKA ziarno BIO 100 g
Symbol: OL301
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
45.40 zł
Ekologiczne ziarna czarnuszki to jedna z przypraw używanych głównie w kuchni orientalnej. Nasiona czarnuszki mają bardzo charakterystyczny smak, zarówno pieprzny, mocny, jak i cytrusowy z nutą świeżości. Ziarna czarnuszki powodują delikatne uczucie ciepła na języku.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Egipt
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Egipt
CZARNUSZKA ziarno BIO 100 g
Ekologiczne ziarna czarnuszki to jedna z przypraw używanych głównie w kuchni orientalnej. Nasiona czarnuszki mają bardzo charakterystyczny smak, zarówno pieprzny, mocny, jak i cytrusowy z nutą świeżości. Ziarna czarnuszki powodują delikatne uczucie ciepła na języku.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Nigella sativa L.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Egipt
Składniki: Nasiona czarnuszki z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: nasiona czarnuszki można dodawać do potraw lub stosować je jako posypka.
Zmielona: zmielone nasiona w młynku uwalniają olejki aromatyczne. Można je piec w piekarniku w celu uzyskania suchego proszku z czarnuszki.
Z innymi przyprawami: nasiona czarnuszki dobrze łączą się z innymi przyprawami takimi jak np. kminek, ajwain czy koper włoski.
Do potraw: ziarno z czarnuszki dodaje się do chlebów (naan, pita itp.), wszelkiego rodzaju warzyw korzeniowych, zbóż, roślin strączkowych itp.
Warto wiedzieć: zwracaj uwagę na dodawaną ilość, aromat czarnuszki jest bardzo mocny.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Nigella sativa L.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Egipt
Składniki: Nasiona czarnuszki z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: nasiona czarnuszki można dodawać do potraw lub stosować je jako posypka.
Zmielona: zmielone nasiona w młynku uwalniają olejki aromatyczne. Można je piec w piekarniku w celu uzyskania suchego proszku z czarnuszki.
Z innymi przyprawami: nasiona czarnuszki dobrze łączą się z innymi przyprawami takimi jak np. kminek, ajwain czy koper włoski.
Do potraw: ziarno z czarnuszki dodaje się do chlebów (naan, pita itp.), wszelkiego rodzaju warzyw korzeniowych, zbóż, roślin strączkowych itp.
Warto wiedzieć: zwracaj uwagę na dodawaną ilość, aromat czarnuszki jest bardzo mocny.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).