DAKTYLE MEDJOOL luzem BIO 1 kg
Symbol: OL443
171.30 zł
Daktyle Medjool posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
DAKTYLE MEDJOOL luzem BIO 1 kg
Daktyle Medjool posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI DAKTYLI
Daktyle są doskonałym źródłem energii ze względu na wysoką zawartość węglowodanów.
Są również bogate w błonnik, który wspomaga trawienie i pomaga w walce z zaparciami.
Daktyle są bogate w antyoksydanty, witaminy i minerały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe daktyle, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 277 kcal / 1159 kJ
Tłuszcz 0,15 g
Nazwa łacińska: Phoenix dactylifera L.
Pochodzenie: Izrael
Bogate w: Błonnik
Składniki: Całe daktyle, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA DAKTYLI DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj pokrojone na kawałki do deserów, produktów mlecznych lub wypieków.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI DAKTYLI
Daktyle są doskonałym źródłem energii ze względu na wysoką zawartość węglowodanów.
Są również bogate w błonnik, który wspomaga trawienie i pomaga w walce z zaparciami.
Daktyle są bogate w antyoksydanty, witaminy i minerały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Całe daktyle, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 277 kcal / 1159 kJ
Tłuszcz 0,15 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 74,97 g
w tym cukry 66,47 g
Błonnik 6,7 g Białko 1,81 g Sól 0,1 gNazwa łacińska: Phoenix dactylifera L.
Pochodzenie: Izrael
Bogate w: Błonnik
Składniki: Całe daktyle, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA DAKTYLI DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj pokrojone na kawałki do deserów, produktów mlecznych lub wypieków.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).