DZIKIE JAGODY SUSZONE luzem BIO 200 g
Symbol: OL474
96.30 zł
Suszone dzikie jagody posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
DZIKIE JAGODY SUSZONE luzem BIO 200 g
Suszone dzikie jagody posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI JAGÓD
Jagody to naturalne źródło przeciwutleniaczy; przyczyniają się do zapobiegania wielu przewlekłym chorobom, takim jak choroby sercowo-naczyniowe i neurodegeneracyjne. Jagody spowalniają również starzenie się komórek, a jednocześnie poprawiają zdolności fizyczne i umysłowe, jak np. pamięć.
Bogate w węglowodany i błonnik jagody są doskonałym źródłem energii. Usprawniają również prawidłowy przebieg procesu trawienia i pomagają w walce z biegunką.
Dodatkowo, prowadzone są badania nad wpływem jagód na widzenie w nocy, które dzięki nim miałoby się poprawiać.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzikie jagody 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 325 kcal / 1360 kJ
Tłuszcz 1,79 g
Nazwa łacińska: Vaccinium myrtillus L.
Pochodzenie: Alpy Dynarskie, Europa Środkowa
Składniki: Dzikie jagody 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA SUSZONYCH JAGÓD DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub w połączeniu z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj do deserów, płatków śniadaniowych, produktów mlecznych lub potraw zarówno na słodko (muffiny, ciasta itp.), jak i słono (sosy, sałatki itp.).
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI JAGÓD
Jagody to naturalne źródło przeciwutleniaczy; przyczyniają się do zapobiegania wielu przewlekłym chorobom, takim jak choroby sercowo-naczyniowe i neurodegeneracyjne. Jagody spowalniają również starzenie się komórek, a jednocześnie poprawiają zdolności fizyczne i umysłowe, jak np. pamięć.
Bogate w węglowodany i błonnik jagody są doskonałym źródłem energii. Usprawniają również prawidłowy przebieg procesu trawienia i pomagają w walce z biegunką.
Dodatkowo, prowadzone są badania nad wpływem jagód na widzenie w nocy, które dzięki nim miałoby się poprawiać.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzikie jagody 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 325 kcal / 1360 kJ
Tłuszcz 1,79 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,21 g
Węglowodany 72,64 g
w tym cukry 68,23 g
Błonnik 2,92 g Białko 1,12 g Sól 0,055 g
Nazwa łacińska: Vaccinium myrtillus L.
Pochodzenie: Alpy Dynarskie, Europa Środkowa
Składniki: Dzikie jagody 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA SUSZONYCH JAGÓD DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub w połączeniu z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj do deserów, płatków śniadaniowych, produktów mlecznych lub potraw zarówno na słodko (muffiny, ciasta itp.), jak i słono (sosy, sałatki itp.).
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).