DZIKIE MALINY SUSZONE luzem BIO 200 g
Symbol: OL461
99.60 zł
Suszone dzikie maliny posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
DZIKIE MALINY SUSZONE luzem BIO 200 g
Suszone dzikie maliny posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI MALIN
Naturalnie bogate w błonnik maliny wspomagają proces trawienny, w szczególności zapobiegając zaparciom.
Maliny są również energetyzujące, ponieważ węglowodany stanowią ponad połowę ich składu.
Maliny są znane ze swojego bogactwa w przeciwutleniacze. Dzięki nim działają zapobiegawczo względem niektórych chorób sercowo-naczyniowych.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzikie maliny 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 290 kcal / 1213 kJ
Tłuszcz 2,89 g
Nazwa łacińska: Rubus idaeus L.
Pochodzenie: Alpy Dynarskie, Europa Środkowa
Bogate w: Błonnik
Składniki: Dzikie maliny 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MALIN DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub w połączeniu z innymi suszonymi owocami, orzechami. Dodaj do deserów, płatków śniadaniowych, produktów mlecznych lub do dań zarówno na słodko (muffiny, ciasta itp.), jak i na słono (sosy, sałatki itp.).
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI MALIN
Naturalnie bogate w błonnik maliny wspomagają proces trawienny, w szczególności zapobiegając zaparciom.
Maliny są również energetyzujące, ponieważ węglowodany stanowią ponad połowę ich składu.
Maliny są znane ze swojego bogactwa w przeciwutleniacze. Dzięki nim działają zapobiegawczo względem niektórych chorób sercowo-naczyniowych.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzikie maliny 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 290 kcal / 1213 kJ
Tłuszcz 2,89 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,17 g
Węglowodany 51,86 g
w tym cukry 46,23 g
Błonnik 16,83 g Białko 3,2 g Sól 0,073 gNazwa łacińska: Rubus idaeus L.
Pochodzenie: Alpy Dynarskie, Europa Środkowa
Bogate w: Błonnik
Składniki: Dzikie maliny 70%, zagęszczony sok jabłkowy, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MALIN DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub w połączeniu z innymi suszonymi owocami, orzechami. Dodaj do deserów, płatków śniadaniowych, produktów mlecznych lub do dań zarówno na słodko (muffiny, ciasta itp.), jak i na słono (sosy, sałatki itp.).
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).