FIGI CALABACITA SUSZONE luzem BIO 1 kg
Symbol: OL447
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny okresowo. Czas oczekiwania na dostawę minimum 14 dni.
dowiedz się więcej
112.40 zł
Suszone figi odmiana Calabacita posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
FIGI CALABACITA SUSZONE luzem BIO 1 kg
Suszone figi odmiana Calabacita posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI FIG CALABACITA
Figi są naturalnie bogate w błonnik, ich spożywanie pobudza i reguluje florę jelitową, dzięki czemu przeciwdziałają zaparciom.
Oprócz wysokiej zawartości błonnika figi są doskonałym źródłem energii. Połowę ich składu stanowią węglowodany.
Należy również pamiętać, że figi są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Wśród nich znajdują się: wapń, potas, a nawet żelazo.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Figi, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 277 kcal / 1171 kJ
Tłuszcz 1 g
Nazwa łacińska: Ficus carica L.
Pochodzenie: Hiszpania
Bogate w: Błonnik
Składniki: Figi, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA FIG CALABACITAS DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj do deserów, produktów mlecznych, wypieków lub w pikantnych potraw.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI FIG CALABACITA
Figi są naturalnie bogate w błonnik, ich spożywanie pobudza i reguluje florę jelitową, dzięki czemu przeciwdziałają zaparciom.
Oprócz wysokiej zawartości błonnika figi są doskonałym źródłem energii. Połowę ich składu stanowią węglowodany.
Należy również pamiętać, że figi są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Wśród nich znajdują się: wapń, potas, a nawet żelazo.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Figi, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 277 kcal / 1171 kJ
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 51 g
Błonnik 10 g Białko 3,8 g Sól 0,01 gNazwa łacińska: Ficus carica L.
Pochodzenie: Hiszpania
Bogate w: Błonnik
Składniki: Figi, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA FIG CALABACITAS DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Dodaj do deserów, produktów mlecznych, wypieków lub w pikantnych potraw.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).