FIGI LERIDA SUSZONE luzem BIO 1 kg
Symbol: OL480
103.00 zł
Suszone figi Lerida posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
FIGI LERIDA SUSZONE luzem BIO 1 kg
Suszone figi Lerida posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI FIG LERIDA
Figi są naturalnie bogate w błonnik, ich spożywanie pobudza i reguluje florę jelitową. W szczególności przeciwdziałają zaparciom.
Oprócz wysokiej zawartości błonnika figi Lerida są także doskonałym źródłem energii. Połowę ich składu stanowią węglowodany.
Figi są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały, wśród których można wyróżnić: wapń, potas, a nawet żelazo.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Figi, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 256 kcal / 1080 kJ
Tłuszcz 0,87 g
Nazwa łacińska: Ficus carica L.
Pochodzenie: Turcja
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Figi, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA FIG LERIDA DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojony na kawałki figi dodaj do deserów, produktów mlecznych, wypieków lub w pikantnych potraw.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI FIG LERIDA
Figi są naturalnie bogate w błonnik, ich spożywanie pobudza i reguluje florę jelitową. W szczególności przeciwdziałają zaparciom.
Oprócz wysokiej zawartości błonnika figi Lerida są także doskonałym źródłem energii. Połowę ich składu stanowią węglowodany.
Figi są bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały, wśród których można wyróżnić: wapń, potas, a nawet żelazo.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Figi, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 256 kcal / 1080 kJ
Tłuszcz 0,87 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g
Węglowodany 53,7 g
w tym cukry 48,7 g
Błonnik 9,72 g Białko 3 g Sól 0,22 gNazwa łacińska: Ficus carica L.
Pochodzenie: Turcja
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Figi, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA FIG LERIDA DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojony na kawałki figi dodaj do deserów, produktów mlecznych, wypieków lub w pikantnych potraw.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).