GALANGAL mielony BIO 100 g
Symbol: OL302
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
53.90 zł
Ekologiczny galangal mielony, zwany też galanga, to przyprawa używana głównie w kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Często porównywany jest do imbiru, zarówno ze względu na kształt (kłącze), jak i smak. Galangal ma cierpki i pikantny smak, delikatnie cytrusowy i lekko słodki. Galangal w proszku w smaku przypomina mieszankę imbiru i kardamonu.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Wietnam
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Wietnam
GALANGAL mielony BIO 100 g
Ekologiczny galangal mielony, zwany też galanga, to przyprawa używana głównie w kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Często porównywany jest do imbiru, zarówno ze względu na kształt (kłącze), jak i smak. Galangal ma cierpki i pikantny smak, delikatnie cytrusowy i lekko słodki. Galangal w proszku w smaku przypomina mieszankę imbiru i kardamonu.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Alpinia officinarum Hance
Użyta część: Korzeń
Pochodzenie surowca: Wietnam
Składniki: Proszek z galangalu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W kuchni: galangal może być używany do potraw na zimno, do koktajlów lub sałatkech owocowych, a także do dań na gorąco.
Jako napar: dodać 2 do 3 łyżeczek galangalu na 1 l wody, parzyć 5 do 10 minut i przefiltrować.
Z innymi przyprawami: smak galangalu dobrze komponuje się np. z imbirem, kardamonem, chilli, cynamonem czy goździkami.
Do potraw: galangal jest używany jak imbir, dlatego można go dodawać do wszystkich potraw, aby nadać im lekko pikantnej nuty.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Alpinia officinarum Hance
Użyta część: Korzeń
Pochodzenie surowca: Wietnam
Składniki: Proszek z galangalu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W kuchni: galangal może być używany do potraw na zimno, do koktajlów lub sałatkech owocowych, a także do dań na gorąco.
Jako napar: dodać 2 do 3 łyżeczek galangalu na 1 l wody, parzyć 5 do 10 minut i przefiltrować.
Z innymi przyprawami: smak galangalu dobrze komponuje się np. z imbirem, kardamonem, chilli, cynamonem czy goździkami.
Do potraw: galangal jest używany jak imbir, dlatego można go dodawać do wszystkich potraw, aby nadać im lekko pikantnej nuty.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).