IMBIR mielony BIO 100 g
Symbol: OL305
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
55.00 zł
Ekologiczny imbir mielony pochodzący z Indii jest obecnie używany we wszystkich kuchniach ze względu na pikantny, ostry, pieprzny, a jednocześnie i cytrynowy smak. Aromat imbiru podczas suszenia przekształca się, dzięki czemu jest silniejszy lecz mniej cytrynowy, co odróżnia go od aromatu świeżego imbiru.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Data minimalnej trwałości (DDM): 10/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
IMBIR mielony BIO 100 g
Ekologiczny imbir mielony pochodzący z Indii jest obecnie używany we wszystkich kuchniach ze względu na pikantny, ostry, pieprzny, a jednocześnie i cytrynowy smak. Aromat imbiru podczas suszenia przekształca się, dzięki czemu jest silniejszy lecz mniej cytrynowy, co odróżnia go od aromatu świeżego imbiru.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Zingiber officinale Roscoe
Użyta część: Korzeń
Pochodzenie surowca: Indie
Składniki: Sproszkowany imbir z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W kuchni: do koktajlów lub sałatek owocowych, a także do dań na gorąco.
Do naparu: 2 do 3 łyżeczek na 1 l wody, odstawić na 5 do 10 minut i przefiltrować.
Z innymi przyprawami: Imbir dobrze komponuje się z pieprzem, gałką muszkatołową, cynamonem, kakao, trawą cytrynową, kardamonem itp.
Do potraw: Imbir można stosować zarówno do potraw na słono (zupy, wędliny, sosy itp.), jak i na słodko (ciasta, pierniki, czekolada) lub w napojach.
Warto wiedzieć: ciepło zmniejsza ostry aromat imbiru, zatem im dłużej jest gotowany, tym jego walory smakowe są słabsze.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Zingiber officinale Roscoe
Użyta część: Korzeń
Pochodzenie surowca: Indie
Składniki: Sproszkowany imbir z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W kuchni: do koktajlów lub sałatek owocowych, a także do dań na gorąco.
Do naparu: 2 do 3 łyżeczek na 1 l wody, odstawić na 5 do 10 minut i przefiltrować.
Z innymi przyprawami: Imbir dobrze komponuje się z pieprzem, gałką muszkatołową, cynamonem, kakao, trawą cytrynową, kardamonem itp.
Do potraw: Imbir można stosować zarówno do potraw na słono (zupy, wędliny, sosy itp.), jak i na słodko (ciasta, pierniki, czekolada) lub w napojach.
Warto wiedzieć: ciepło zmniejsza ostry aromat imbiru, zatem im dłużej jest gotowany, tym jego walory smakowe są słabsze.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).