KAROB w proszku - proszek karobowy BIO 1 kg
Symbol: OL352
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
48.20 zł
Szarańczyn strąkowy w proszku, zwany też mączką chleba świętojańskiego lub karobem, posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 06/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Włochy
Data minimalnej trwałości (DDM): 06/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Włochy
KAROB w proszku - proszek karobowy BIO 1 kg
Szarańczyn strąkowy w proszku, zwany też mączką chleba świętojańskiego lub karobem, posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI PROSZKU KAROB
Sproszkowany chleb świętojański działa korzystnie dla zdrowia ze względu na swoje wartości odżywcze. Karob jest bogaty w błonnik, ale także w węglowodany, co czyni go energetyzującym produktem. Ceniony jest również ze względu na korzystne działanie na pasaż jelitowy. Chleb świętojański w proszku działa jako środek tłumiący apetyt ze względu na wysoką zawartość błonnika.
Ponadto chleb świętojański jest hipocholesterolemiczny i obniża poziom cukru we krwi. Zawdzięcza to błonnikom, ale także zawartym w nim przeciwutleniaczom.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Chleb świętojański w proszku, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 300 kcal / 1256 kJ
Tłuszcz 0,65 g
Nazwa łacińska: Ceratonia siliqua L.
Pochodzenie: Włochy
Składniki: Chleb świętojański w proszku, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻKA PROSZKU CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO
Dodaj proszek chleba świętojańskiego do gorących lub zimnych napojów, np. mleka lub herbaty. Stosowany także w przetworach, deserach i pikantnych potrawach jako zamiennik kakao.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie polecany dla osób uczulonych na którykolwiek ze składników.
Osoby z cukrzycą, zaburzeniami metabolicznymi, ostrą biegunką, wysokim cholesterolem, anemią lub niewydolnością nerek powinny zachować ostrożność.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI PROSZKU KAROB
Sproszkowany chleb świętojański działa korzystnie dla zdrowia ze względu na swoje wartości odżywcze. Karob jest bogaty w błonnik, ale także w węglowodany, co czyni go energetyzującym produktem. Ceniony jest również ze względu na korzystne działanie na pasaż jelitowy. Chleb świętojański w proszku działa jako środek tłumiący apetyt ze względu na wysoką zawartość błonnika.
Ponadto chleb świętojański jest hipocholesterolemiczny i obniża poziom cukru we krwi. Zawdzięcza to błonnikom, ale także zawartym w nim przeciwutleniaczom.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Chleb świętojański w proszku, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 300 kcal / 1256 kJ
Tłuszcz 0,65 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,09 g
Węglowodany 49,1 g
w tym cukry 40,1 g
Błonnik 39,8 g Białko 4,6 g Sól 0,035 gNazwa łacińska: Ceratonia siliqua L.
Pochodzenie: Włochy
Składniki: Chleb świętojański w proszku, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 ŁYŻKA PROSZKU CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO
Dodaj proszek chleba świętojańskiego do gorących lub zimnych napojów, np. mleka lub herbaty. Stosowany także w przetworach, deserach i pikantnych potrawach jako zamiennik kakao.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie polecany dla osób uczulonych na którykolwiek ze składników.
Osoby z cukrzycą, zaburzeniami metabolicznymi, ostrą biegunką, wysokim cholesterolem, anemią lub niewydolnością nerek powinny zachować ostrożność.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).