ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ

KOLENDRA ziarno BIO 75 g

Symbol: OL455

Informacja dotycząca dostawy
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
37.30 zł
Kolendra to roślina, z której wykorzystujemy liście i nasiona. Smak liści i nasion kolendry znacznie się od siebie różni. Ziarno kolendry jest bardziej subtelne, przypomina w smaku skórkę pomarańczy, ze względu na delikatną gorycz. Kolendra to wszechstronna przyprawa, którą można łatwo łączyć, by stworzyć pyszne danie.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Francja

KOLENDRA ziarno BIO 75 g

Kolendra to roślina, z której wykorzystujemy liście i nasiona. Smak liści i nasion kolendry znacznie się od siebie różni. Ziarno kolendry jest bardziej subtelne, przypomina w smaku skórkę pomarańczy, ze względu na delikatną gorycz. Kolendra to wszechstronna przyprawa, którą można łatwo łączyć, by stworzyć pyszne danie.

GWARANCJE JAKOŚCI
Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
 
Nazwa łacińska: Coriandrum sativum L.
Użyta część: Ziarno
Pochodzenie surowca: Francja
Składniki: Nasiona kolendry, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
W całości: naturalne lub uprażone nasiona kolendry dodaj do potraw, aby uzyskać różne smaki. W formie naparu: 1 łyżeczka nasion na filiżankę, gotować przez 3 minuty, a następnie pozostawić do zaparzenia na 10 minut.
Zmiażdżone: w takiej formie nasiona kolendry szybciej uwalniają aromaty. Dodaj pod koniec gotowania.
Z innymi przyprawami: nasiona kolendry łatwo mieszają się z innymi przyprawami, w tym z imbirem, czosnkiem, gałką muszkatołową, kminkiem itp.
Do potraw: ziarno kolendry można dodać do kapusty, roślin strączkowych, marynat, przetworów lub niektórych napojów, np. melisy.
 
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).

KOLENDRA ziarno BIO 75 g, OL455