KONJAC GLUKOMANNAN w proszku BIO 100 g
Symbol: OL479
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
98.40 zł
Konjac w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 03/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Chiny
Data minimalnej trwałości (DDM): 03/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Chiny
KONJAC GLUKOMANNAN w proszku BIO 100 g
Konjac w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalny, wolny od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI KORZENIA KONJAC
Konjac jest naturalnie bogaty w błonnik, a w szczególności w glukomannan. Dzięki temu przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu. Konjac w proszku może stanowić element diety niskokalorycznej, aby wspomóc odchudzanie za pomocą działania tłumiącego apetyt. Dodatkowo znajdujący się w nim błonnik ma wpływ na procesy trawienne.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Korzenie konjac, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 189 kcal / 758 kJ
Tłuszcz 0,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g)
Węglowodany 0,2 g (w tym cukry 0 g)
Błonnik pokarmowy 91,2 g (w tym glukomannan 85 g)
Białko 1 g Sól 0,03g
Nazwa łacińska: Amorphophallus konjac
Pochodzenie: Chiny
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Korzenie konjac, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
½ ŁYŻECZKI 3 RAZY DZIENNIE
Dodaj ½ płaskiej łyżeczki (1 g) proszku konjac do 1-2 szklanek wody i pij 3 razy dziennie, 15 minut przed posiłkiem. Przy przyjmowaniu glukomannanu pamiętaj, aby dużo pić.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Ryzyko uduszenia w przypadku trudności w połykaniu lub połknięcia z niewystarczającą ilością płynu.
W przypadku przyjmowania leków zasięgnąć porady lekarza.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby cierpiące na zapalenie jelit, bóle brzucha lub niedrożność jelit powinny zasięgnąć porady lekarskiej.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (poniżej 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI KORZENIA KONJAC
Konjac jest naturalnie bogaty w błonnik, a w szczególności w glukomannan. Dzięki temu przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu. Konjac w proszku może stanowić element diety niskokalorycznej, aby wspomóc odchudzanie za pomocą działania tłumiącego apetyt. Dodatkowo znajdujący się w nim błonnik ma wpływ na procesy trawienne.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Korzenie konjac, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 189 kcal / 758 kJ
Tłuszcz 0,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g)
Węglowodany 0,2 g (w tym cukry 0 g)
Błonnik pokarmowy 91,2 g (w tym glukomannan 85 g)
Białko 1 g Sól 0,03g
Nazwa łacińska: Amorphophallus konjac
Pochodzenie: Chiny
Bogaty w: Błonnik
Składniki: Korzenie konjac, pochodzące z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
½ ŁYŻECZKI 3 RAZY DZIENNIE
Dodaj ½ płaskiej łyżeczki (1 g) proszku konjac do 1-2 szklanek wody i pij 3 razy dziennie, 15 minut przed posiłkiem. Przy przyjmowaniu glukomannanu pamiętaj, aby dużo pić.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Ryzyko uduszenia w przypadku trudności w połykaniu lub połknięcia z niewystarczającą ilością płynu.
W przypadku przyjmowania leków zasięgnąć porady lekarza.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny zasięgnąć porady lekarza.
Osoby cierpiące na zapalenie jelit, bóle brzucha lub niedrożność jelit powinny zasięgnąć porady lekarskiej.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (poniżej 20°C).