KOPER WŁOSKI ziarno BIO 100 g
Symbol: OL298
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
38.30 zł
Ekologiczne nasiona kopru włoskiego pochodzą z basenu Morza Śródziemnego. Koper włoski jest obecnie uprawiany w Europie Środkowej, a także w zachodniej Azji i Ameryce. Nasiona kopru włoskiego zawierają anetol, który nadaje im zbliżony, ale mniej słodki smak od anyżu. Ziarno kopru włoskiego jest słodko-gorzkie i lekko cierpkie na języku.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Turcja
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Turcja
KOPER WŁOSKI ziarno BIO 100 g
Ekologiczne nasiona kopru włoskiego pochodzą z basenu Morza Śródziemnego. Koper włoski jest obecnie uprawiany w Europie Środkowej, a także w zachodniej Azji i Ameryce. Nasiona kopru włoskiego zawierają anetol, który nadaje im zbliżony, ale mniej słodki smak od anyżu. Ziarno kopru włoskiego jest słodko-gorzkie i lekko cierpkie na języku.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Foeniculum vulgare Mill.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Turcja, Egipt, Francja
Składniki: Nasiona kopru włoskiego z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Do naparu: 1 łyżeczkę na szklankę gorącej wody, zaparzyć pod przykryciem przez 10 minut.
Zmielone: nasiona kopru włoskiego uwalniają aromat po zmieleniu dzięki czemu są mocniejsze.
Z innymi przyprawami: nasiona kopru dobrze komponują się np. z nasionami anyżu, gałki muszkatołowej, kardamonu, kminku czy kolendry.
Do potraw: Nasiona kopru włoskiego można stosować zarówno do potraw na słono (z rybami, mięsem, serem lub warzywami), jak i na słodko (w ciastkach, niektórych deserach).
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Foeniculum vulgare Mill.
Użyta część: Nasiona
Pochodzenie surowca: Turcja, Egipt, Francja
Składniki: Nasiona kopru włoskiego z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Do naparu: 1 łyżeczkę na szklankę gorącej wody, zaparzyć pod przykryciem przez 10 minut.
Zmielone: nasiona kopru włoskiego uwalniają aromat po zmieleniu dzięki czemu są mocniejsze.
Z innymi przyprawami: nasiona kopru dobrze komponują się np. z nasionami anyżu, gałki muszkatołowej, kardamonu, kminku czy kolendry.
Do potraw: Nasiona kopru włoskiego można stosować zarówno do potraw na słono (z rybami, mięsem, serem lub warzywami), jak i na słodko (w ciastkach, niektórych deserach).
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).