Miód lawendowy 125 g
Symbol: MILA125BIO
Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.
Jego tekstura jest prawie stała z drobną krystalizacją. Wygląda jak plastyczny lukier.
Zebrane we Francji przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Miód lawendowy 125 g
Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.
Jego tekstura jest prawie stała z drobną krystalizacją. Wygląda jak plastyczny lukier.
Zebrane we Francji przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.
Specjalizująca się w produktach Beehive firma Propolia® oferuje wybór indywidualnych miodów: tańcz z pszczołami i rozbudź swoje kubki smakowe!
„Mélilogie” miodu lawendowego
- Aromat: Na początku świeży i pikantny, ostatecznie miód przynosi nutę gotowanych owoców.
- Konsystencja: Prawie stała, o drobnej krystalizacji, wygląda jak plastyczny lukier.
- Pochodzenie: Francja – zbierane przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.
Trochę kultury
Słynne nugaty Montélimar, bardzo cenione zarówno przez młodych, jak i starszych, są tradycyjnie wytwarzane z miodu lawendowego (który obejmuje kilka odmian). Rośliny śródziemnomorskie w pełnym tego słowa znaczeniu, rośliny lawendy były przez długi czas wyłączną własnością Prowansji (której miód posiada teraz etykietę PGI* dla pszczelarzy, którzy chcą wziąć udział w tym procesie jakości). W ostatnich latach kultura lawendy została również wyeksportowana do niektórych krajów wschodnich, a nawet chłodniejszych, takich jak Kanada, dzięki zastosowaniu przystosowanych roślin.(*ChOG: chronione oznaczenie geograficzne).
Składniki
Organiczny miód lawendowy
Pochodzenie: Francja – zbierane przez pszczelarza na równinach „Górnej Prowansji”.
Wskazówki dotyczące użytkowania
Można go posmarować kromką chleba żytniego lub razowego, z masłem lub bez (my uwielbiamy z masłem solonym).
Można go dodać do porannej herbaty lub po prostu z jogurtem.
W kuchni można nim zmiękczać posiłki i sosy do sałatek – liczy się smak i pożądanie!
- Szklany słoik: Nadaje się do recyklingu - Należy go umieścić w szklanym pojemniku sortującym po oddzieleniu go od aluminiowej pokrywy.
- Pokrywa aluminiowa : Nadaje się do recyklingu - Należy wrzucić do żółtego pojemnika po oddzieleniu go od pojemnika.