Miód z kwiatem pomarańczy 400g BIO
Symbol: MIOR400BIO
Słodki i syropowy smak z nutą kwiatowej wanilii z bardzo delikatną kwaskową nutą końcową.
Półprzezroczysty płynny miód o złotym kolorze, który tworzy bardzo drobne kryształki.
Zbierane w rozległych sadach pod słonecznym niebem Andaluzji (Hiszpania).
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Miód z kwiatem pomarańczy 400g BIO
Słodki i syropowy smak z nutą kwiatowej wanilii z bardzo delikatną kwaskową nutą końcową.
Półprzezroczysty płynny miód o złotym kolorze, który tworzy bardzo drobne kryształki.
Zbierane w rozległych sadach pod słonecznym niebem Andaluzji (Hiszpania).
Specjalizująca się w produktach Beehive firma Propolia® oferuje wybór indywidualnych miodów: tańcz z pszczołami i rozbudź swoje kubki smakowe!
„Melilogie” miodu z kwiatu pomarańczy
- Aromat: Słodko-syropowy smak z nutą kwiatowej wanilii z bardzo delikatną kwaśną nutą końcową.
- Konsystencja: Półprzezroczysty płynny miód o złotym kolorze, który tworzy bardzo drobne kryształki.
- Pochodzenie: Hiszpania – zbierane w rozległych sadach pod słonecznym niebem Andaluzji.
Trochę kultury
Drzewo pomarańczowe, które daje nam pyszne owoce, pochodzi z Azji, a zwłaszcza z Chin, gdzie jest uprawiane od ponad 2 tysiącleci. Botaniczna nazwa słodkiego drzewa pomarańczowego, Citrus Sinensis, nawiązuje do jego pochodzenia. Drzewo pomarańczowe zostało sprowadzone do Europy dopiero w XVI wieku, a do Hiszpanii sprowadził je Vasco de Gama. Pomarańcza to jeden z ulubionych owoców Francuzów, którzy zjadają rocznie 11 kg na gospodarstwo domowe. To wyjaśnia roczny import z Francji 500 000 ton tego soczystego owocu. Francja produkuje tylko 5000 ton pomarańczy rocznie, znacznie w tyle za hiszpańską roczną produkcją wynoszącą ponad 3 miliony ton, co czyni ją wiodącym producentem w Europie.
Składniki
Organiczny miód z kwiatu pomarańczy
Pochodzenie: Hiszpania – zbierane w rozległych sadach pod słonecznym niebem Andaluzji.
Wskazówki dotyczące użytkowania
Można go posmarować kromką chleba żytniego lub razowego, z masłem lub bez (uwielbiamy z masłem solonym).
Można go dodać do porannej herbaty lub po prostu z jogurtem.
W kuchni można nim zmiękczać posiłki i sosy do sałatek – liczy się smak i pożądanie!
- Szklany słoik : Nadaje się do recyklingu - Należy go umieścić w szklanym pojemniku sortującym po oddzieleniu go od aluminiowej pokrywy.
- Pokrywa aluminiowa : Nadaje się do recyklingu - Należy wrzucić do żółtego pojemnika po oddzieleniu go od pojemnika.