MORELE SUSZONE CAŁE luzem BIO 1 kg
Symbol: OL425
108.40 zł
Suszone morele posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
MORELE SUSZONE CAŁE luzem BIO 1 kg
Suszone morele posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI MORELI
Suszone morele są doskonałym źródłem energii, pomagają zwalczać zmęczenie ze względu na wysoką wartość węglowodanów.
Podobnie jak wiele innych suszonych owoców, morele są również bogate w błonnik. Ta wysoka zawartość błonnika wspomaga proces trawienia, w szczególności zapobiegając zaparciom.
Suszone morele są bogate w witaminy i minerały. Wśród nich znajduje się beta-karoten, prekursor witaminy A, która działa korzystnie na wzrok, ale także na blask cery. Ponadto, morele bogate są w potas, który jest niezbędny dla sportowców, aby uniknąć skurczów mięśni.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morele, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 239 kcal / 1010 kJ
Tłuszcz 0,5 g
Nazwa łacińska: Prunus armeniaca L.
Pochodzenie: Turcja
Bogate w: Błonnik
Składniki: Morele, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ SUSZONYCH MORELI DZIENNIE
Do spożycia bez dodatków lub zmieszana z innymi suszonymi owocami czy orzechami, np. migdałami. Dodawana do deserów, sałatek, dań na słodko i pikantnie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu i gorczycy.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI MORELI
Suszone morele są doskonałym źródłem energii, pomagają zwalczać zmęczenie ze względu na wysoką wartość węglowodanów.
Podobnie jak wiele innych suszonych owoców, morele są również bogate w błonnik. Ta wysoka zawartość błonnika wspomaga proces trawienia, w szczególności zapobiegając zaparciom.
Suszone morele są bogate w witaminy i minerały. Wśród nich znajduje się beta-karoten, prekursor witaminy A, która działa korzystnie na wzrok, ale także na blask cery. Ponadto, morele bogate są w potas, który jest niezbędny dla sportowców, aby uniknąć skurczów mięśni.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morele, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 239 kcal / 1010 kJ
Tłuszcz 0,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,19 g
Węglowodany 59,1 g
w tym cukry 34,3 g
Błonnik 8,3 g Białko 2,88 g Sól 0,013 gNazwa łacińska: Prunus armeniaca L.
Pochodzenie: Turcja
Bogate w: Błonnik
Składniki: Morele, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ SUSZONYCH MORELI DZIENNIE
Do spożycia bez dodatków lub zmieszana z innymi suszonymi owocami czy orzechami, np. migdałami. Dodawana do deserów, sałatek, dań na słodko i pikantnie.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów lub sezamu i gorczycy.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).