MORWA BIAŁA SUSZONE OWOCE luzem BIO 1 kg
Symbol: OL406
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny okresowo. Czas oczekiwania na dostawę minimum 14 dni.
dowiedz się więcej
115.90 zł
Suszone owoce morwy białej posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
MORWA BIAŁA SUSZONE OWOCE luzem BIO 1 kg
Suszone owoce morwy białej posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI MORWY BIAŁEJ
Naturalnie bogate w żelazo morwy białe działają energetyzująco na organizm. Spożywanie tych owoców przyczyni się więc do wzmocnienia układu odpornościowego, ale także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Bogata w błonnik morwa biała wspomoże ochronę układu sercowo-naczyniowego i pomoże obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morwa biała, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 352 kcal / 1490 kJ
Tłuszcz 0,9 g
Pochodzenie: Turcja
Bogate w: Żelazo, błonnik, węglowodany, minerały
Składniki: Morwa biała, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MORWY BIAŁEJ DZIENNIE
Suszone owoce białej morwy mogą być spożywane same lub zmieszane z suszonymi owocami czy zbożami. Idealnie sprawdzają się w słodkich potrawach i wyrobach cukierniczych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Morwa biała może utrudniać wchłanianie węglowodanów, spożywaj w rozsądnych odstępach czasowych od posiłków.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI MORWY BIAŁEJ
Naturalnie bogate w żelazo morwy białe działają energetyzująco na organizm. Spożywanie tych owoców przyczyni się więc do wzmocnienia układu odpornościowego, ale także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Bogata w błonnik morwa biała wspomoże ochronę układu sercowo-naczyniowego i pomoże obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Morwa biała, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 352 kcal / 1490 kJ
Tłuszcz 0,9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 77,8 g
w tym cukry 67,5 g
Błonnik 9,7 g Białko 3,3 g Sól 0,05 g Żelazo 15,5 mgPochodzenie: Turcja
Bogate w: Żelazo, błonnik, węglowodany, minerały
Składniki: Morwa biała, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ MORWY BIAŁEJ DZIENNIE
Suszone owoce białej morwy mogą być spożywane same lub zmieszane z suszonymi owocami czy zbożami. Idealnie sprawdzają się w słodkich potrawach i wyrobach cukierniczych.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Morwa biała może utrudniać wchłanianie węglowodanów, spożywaj w rozsądnych odstępach czasowych od posiłków.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).