Naturalne zioła do zaparzania - WAWRZYN SZLACHETNY (LAUR) 30g
Symbol: OL930
38.40 zł
Organiczne zioła z wawrzynu szlachetnego posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01). Susz lauru jest w 100% czysty i naturalny, bez barwników czy konserwantów, aby odkryć prawdziwy smak rośliny. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów, aby zapewnić najlepszą jakość.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 11/2027
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Espagne
Data minimalnej trwałości (DDM): 11/2027
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Espagne
Naturalne zioła do zaparzania - WAWRZYN SZLACHETNY (LAUR) 30g
Organiczne zioła z wawrzynu szlachetnego posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01). Susz lauru jest w 100% czysty i naturalny, bez barwników czy konserwantów, aby odkryć prawdziwy smak rośliny. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów, aby zapewnić najlepszą jakość.
ANALIZA IDENTYFIKOWALNOŚCI I JAKOŚCI KAŻDEJ WYPRODUKOWANEJ PARTII
Pochodzenie: Hiszpania
Nazwa łacińska: Laurus nobilis L.
Użyta część: Liście
ZASTOSOWANIE
Napar: do szklanki zimnej wody dodać 2-3 liście laurowe. Gotować przez 3 minuty, a następnie pozostawić do zaparzenia n 10 minut.
Przechowywać z dala od światła, ciepła i wilgoci. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
WSKAZANIA
Zaburzenia trawienia, owrzodzenia, zapalenie oskrzeli, astma.
SKŁADNIKI AKTYWNE
Olejki eteryczne: 1,8-cyneol, linalol, alfa-pinen, alfa-terpineol; laktony seskwiterpenowe: dehydrocostulakton, costunolid itp.; flawonoidy: hiperozyd itp.; alkaloidy izochinolinowe.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Możliwe reakcje alergiczne w związku z obecnością laktonów seskwiterpenowych.
ANALIZA IDENTYFIKOWALNOŚCI I JAKOŚCI KAŻDEJ WYPRODUKOWANEJ PARTII
Pochodzenie: Hiszpania
Nazwa łacińska: Laurus nobilis L.
Użyta część: Liście
ZASTOSOWANIE
Napar: do szklanki zimnej wody dodać 2-3 liście laurowe. Gotować przez 3 minuty, a następnie pozostawić do zaparzenia n 10 minut.
Przechowywać z dala od światła, ciepła i wilgoci. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
WSKAZANIA
Zaburzenia trawienia, owrzodzenia, zapalenie oskrzeli, astma.
SKŁADNIKI AKTYWNE
Olejki eteryczne: 1,8-cyneol, linalol, alfa-pinen, alfa-terpineol; laktony seskwiterpenowe: dehydrocostulakton, costunolid itp.; flawonoidy: hiperozyd itp.; alkaloidy izochinolinowe.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Możliwe reakcje alergiczne w związku z obecnością laktonów seskwiterpenowych.