Naturalny hydrolat - OCZAR WIRGINIJSKI 200 ml
Symbol: OL264
34.60 zł
Świeży hydrolat z oczaru wirginijskiego, zwany również wodą kwiatową z oczaru wirginijskiego, posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01). W odróżnieniu od innych hydrolatów pozyskiwany jest przez destylację liści oczaru wirginijskiego.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Francja
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Francja
Naturalny hydrolat - OCZAR WIRGINIJSKI 200 ml
Świeży hydrolat z oczaru wirginijskiego, zwany również wodą kwiatową z oczaru wirginijskiego, posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01). W odróżnieniu od innych hydrolatów pozyskiwany jest przez destylację liści oczaru wirginijskiego.
Ekologiczna woda kwiatowa z oczaru wirginijskiego nie zawiera konserwantów, dzięki czemu można ją stosować doustnie.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Bez konserwantów
Mikrofiltracja przy 0,2 mikrona
Utrzymywane w chłodzie w naszej siedzibie
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Hamamelis virginiana L.
Użyta część: Liście
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Hamamelidaceae
Pochodzenie surowca: Francja
Sprzedawane w: Niebieska butelka PET z plastikową zakrętką
Przechowywanie: Przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce
SKONCENTROWANY, MIKROFILTROWANY HYDROLAT BEZ KONSERWANTÓW
Bez konserwantów: ponieważ hydrolaty są bardzo wrażliwe na zanieczyszczenia mikrobiologiczne, często dodaje się do nich konserwantów, aby zapewnić dłuższy termin ważności. Wody kwiatowe zawierające konserwanty są przeznaczone wyłącznie do użytku kosmetycznego, dlatego nie nadają się do stosowania doustnego. Z tego powodu Compagnie des Sens zdecydowała się nie dodawać konserwantów do swoich hydrolatów. Są one zatem bardziej wrażliwe i muszą być przechowywane w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce, aby maksymalnie ograniczyć ryzyko skażenia mikrobiologicznego.
Mikrofiltracja: hydrolaty mają charakter wodny, co sprzyja rozwojowi mikroorganizmów takich jak bakterie, drożdże i pleśnie. Aby maksymalnie ograniczyć ich rozwój, w czasie butelkowania przeprowadza się etap mikrofiltracji. Woda kwiatowa przechodzi przez 3 filtry o różnej porowatości, które zatrzymują mikroorganizmy: pierwszy filtr o grubości 1 mikrona, drugi o grubości 0,5 mikrona i ostatni o grubości 0,2 mikrona. Ten proces zapewnia czystość hydrolatu w butelce.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Należy szybko zużyć po otwarciu.
Nasze hydrolaty są bez konserwantów, więc mogą ewoluować w butelkach, przez co możliwe jest wystąpienie osadu lub flokulacji, która nie szkodzi ani nie zmienia jakości hydrolatu. Jeśli jednak woda kwiatowa staje się mętna lub ma nieprzyjemny zapach, należy zaprzestać jej użytkowania.
Ekologiczna woda kwiatowa z oczaru wirginijskiego nie zawiera konserwantów, dzięki czemu można ją stosować doustnie.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Bez konserwantów
Mikrofiltracja przy 0,2 mikrona
Utrzymywane w chłodzie w naszej siedzibie
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Hamamelis virginiana L.
Użyta część: Liście
Metoda ekstrakcji: Destylacja
Rodzina botaniczna: Hamamelidaceae
Pochodzenie surowca: Francja
Sprzedawane w: Niebieska butelka PET z plastikową zakrętką
Przechowywanie: Przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce
SKONCENTROWANY, MIKROFILTROWANY HYDROLAT BEZ KONSERWANTÓW
Bez konserwantów: ponieważ hydrolaty są bardzo wrażliwe na zanieczyszczenia mikrobiologiczne, często dodaje się do nich konserwantów, aby zapewnić dłuższy termin ważności. Wody kwiatowe zawierające konserwanty są przeznaczone wyłącznie do użytku kosmetycznego, dlatego nie nadają się do stosowania doustnego. Z tego powodu Compagnie des Sens zdecydowała się nie dodawać konserwantów do swoich hydrolatów. Są one zatem bardziej wrażliwe i muszą być przechowywane w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce, aby maksymalnie ograniczyć ryzyko skażenia mikrobiologicznego.
Mikrofiltracja: hydrolaty mają charakter wodny, co sprzyja rozwojowi mikroorganizmów takich jak bakterie, drożdże i pleśnie. Aby maksymalnie ograniczyć ich rozwój, w czasie butelkowania przeprowadza się etap mikrofiltracji. Woda kwiatowa przechodzi przez 3 filtry o różnej porowatości, które zatrzymują mikroorganizmy: pierwszy filtr o grubości 1 mikrona, drugi o grubości 0,5 mikrona i ostatni o grubości 0,2 mikrona. Ten proces zapewnia czystość hydrolatu w butelce.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Należy szybko zużyć po otwarciu.
Nasze hydrolaty są bez konserwantów, więc mogą ewoluować w butelkach, przez co możliwe jest wystąpienie osadu lub flokulacji, która nie szkodzi ani nie zmienia jakości hydrolatu. Jeśli jednak woda kwiatowa staje się mętna lub ma nieprzyjemny zapach, należy zaprzestać jej użytkowania.
Naturalny hydrolat - OCZAR WIRGINIJSKI 200 ml, OL264
2024-01-01 13:27:51
Rewelacja warto zakupić.
Na pewno się nie zawiedziesz.