ORZECHY PINIOWE ŁUSKANE luzem BIO 500 g
Symbol: OL402
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny okresowo. Czas oczekiwania na dostawę minimum 14 dni.
dowiedz się więcej
166.50 zł
Orzeszki piniowe posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ORZECHY PINIOWE ŁUSKANE luzem BIO 500 g
Orzeszki piniowe posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ORZESZKÓW PINIOWYCH
Bogactwo białek roślinnych: złożone z ponad 30% białka orzeszki pinii są uwielbiane przez wegetarian, sportowców, a nawet osoby starsze. Białka pomagają w utrzymaniu masy mięśniowej i naprawie włókien mięśniowych.
Orzeszki piniowe są bogate w lipidy, w tym głównie w tłuszcze nienasycone. Te dobre tłuszcze mają pozytywny wpływ między innymi na układ krążenia i poziom cholesterolu we krwi.
Orzeszki pinii to naturalne bogactwo witamin, minerałów oraz źródło błonnika. Włókna przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania pasażu jelitowego. Wśród witamin zawartych w orzeszkach piniowych znajdują się przeciwutleniająca witamina E, ale także witaminy z grupy B i witamina K, przydatne w zapobieganiu skurczom. Magnez wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego i walkę ze zmęczeniem. Fosfor odgrywa kluczową rolę dla zdrowia kości i zębów.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy pinii łuskane, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 609 kcal / 2525 kJ
Tłuszcz 49,2 g
Nazwa łacińska: Pinus sibirica Du Tour
Pochodzenie: Chiny, Rosja
Bogate w: Białka
Składniki: Orzechy pinii, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
GARŚĆ ORZESZKÓW PINIOWYCH DZIENNIE
Orzechy pinii można wykorzystać w komponowaniu dań słonych, sałatek, pesto, warzyw, ale także w słodkich potrawach.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ORZESZKÓW PINIOWYCH
Bogactwo białek roślinnych: złożone z ponad 30% białka orzeszki pinii są uwielbiane przez wegetarian, sportowców, a nawet osoby starsze. Białka pomagają w utrzymaniu masy mięśniowej i naprawie włókien mięśniowych.
Orzeszki piniowe są bogate w lipidy, w tym głównie w tłuszcze nienasycone. Te dobre tłuszcze mają pozytywny wpływ między innymi na układ krążenia i poziom cholesterolu we krwi.
Orzeszki pinii to naturalne bogactwo witamin, minerałów oraz źródło błonnika. Włókna przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania pasażu jelitowego. Wśród witamin zawartych w orzeszkach piniowych znajdują się przeciwutleniająca witamina E, ale także witaminy z grupy B i witamina K, przydatne w zapobieganiu skurczom. Magnez wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego i walkę ze zmęczeniem. Fosfor odgrywa kluczową rolę dla zdrowia kości i zębów.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy pinii łuskane, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 609 kcal / 2525 kJ
Tłuszcz 49,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g
Węglowodany 6,7 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 1,92 g Białko 33,6 g Sól 0,01 gNazwa łacińska: Pinus sibirica Du Tour
Pochodzenie: Chiny, Rosja
Bogate w: Białka
Składniki: Orzechy pinii, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
GARŚĆ ORZESZKÓW PINIOWYCH DZIENNIE
Orzechy pinii można wykorzystać w komponowaniu dań słonych, sałatek, pesto, warzyw, ale także w słodkich potrawach.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).