ORZECHY WŁOSKIE PERIGORD luzem BIO 500 g
Symbol: OL437
149.30 zł
Orzechy włoskie Perigord posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ORZECHY WŁOSKIE PERIGORD luzem BIO 500 g
Orzechy włoskie Perigord posiadają certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100% naturalne, wolne od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW WŁOSKICH
Czy wiesz, że orzechy włoskie są jednymi z najbardziej bogatych w przeciwutleniacze? Dzięki bogactwu m.in. witaminy E, polifenoli czy karotenoidów orzechy włoskie ograniczają szkody wyrządzone przez wolne rodniki. W szczególności chronią układ sercowo-naczyniowy przed chorobami przewlekłymi i związanymi z wiekiem.
Orzechy włoskie mają prawie 70% tłuszczu. Wśród nich znajdują się wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym omega 3 i 6 oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Spożywanie orzechów włoskich korzystnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi.
W orzechach jest też dużo błonnika, który przyczynia się do komfortu trawiennego, zapobiega zaparciom, a także reguluje apetyt.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy włoskie, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 709 kcal / 2930 kJ
Tłuszcz 67,3 g
Nazwa łacińska: Juglans regia L.
Pochodzenie: Francja
Bogate w: Błonnik
Składniki: Orzechy włoskie, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW WŁOSKICH DZIENNIE
Do spożycia bez dodatków lub zmieszane z suszonymi owocami lub innymi orzechami. Idealnie nadają się do potraw i przekąsek na słodko, ciast lub do dań na słono, np. w połączeniu z serem.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI ORZECHÓW WŁOSKICH
Czy wiesz, że orzechy włoskie są jednymi z najbardziej bogatych w przeciwutleniacze? Dzięki bogactwu m.in. witaminy E, polifenoli czy karotenoidów orzechy włoskie ograniczają szkody wyrządzone przez wolne rodniki. W szczególności chronią układ sercowo-naczyniowy przed chorobami przewlekłymi i związanymi z wiekiem.
Orzechy włoskie mają prawie 70% tłuszczu. Wśród nich znajdują się wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym omega 3 i 6 oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Spożywanie orzechów włoskich korzystnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi.
W orzechach jest też dużo błonnika, który przyczynia się do komfortu trawiennego, zapobiega zaparciom, a także reguluje apetyt.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Orzechy włoskie, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 709 kcal / 2930 kJ
Tłuszcz 67,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,45 g
Węglowodany 6,88 g
w tym cukry 3 g
Błonnik 5,7 g Białko 13,3 g Sól 0,13 gNazwa łacińska: Juglans regia L.
Pochodzenie: Francja
Bogate w: Błonnik
Składniki: Orzechy włoskie, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA ORZECHÓW WŁOSKICH DZIENNIE
Do spożycia bez dodatków lub zmieszane z suszonymi owocami lub innymi orzechami. Idealnie nadają się do potraw i przekąsek na słodko, ciast lub do dań na słono, np. w połączeniu z serem.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).