PAPAJA SUSZONA PLASTRY luzem 500 g
Symbol: OL460
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
137.80 zł
Suszona papaja w plastrach posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
PAPAJA SUSZONA PLASTRY luzem 500 g
Suszona papaja w plastrach posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI PAPAI
Suszona papaja zachowuje maksimum swoich walorów odżywczych takich jak witaminy, minerały, makroelementy czy węglowodany.
Papaja jest szczególnie bogata w prowitaminę A, niezbędną do utrzymania nienagannej kondycji skóry i błon śluzowych, a także dobrego widzenia w nocy. Zawiera również wapń, potas, czy witaminy B5 i B9.
Papaja w swoim składzie ma również przeciwutleniacze, takie jak fenole, w tym katechiny, ale także karotenoidy. Zapobiegają one chorobom przewlekłym, chorobom układu krążenia, chorobom neurodegeneracyjnym, a nawet nowotworom.
Papaja zawiera również błonnik i jest łagodna dla układu pokarmowego.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Papaje, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 289 kcal / 1209 kJ
Tłuszcz 0,6 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,17 g)
Węglowodany 62,1 g (w tym cukry 25,4 g)
Białko 3,4 g Sól 0,05 g
Nazwa łacińska: Carica papaya L.
Pochodzenie: Kamerun
Składniki: Papaje, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA PAPAI DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojone na kawałki dodaj do deserów, produktów mlecznych, ciast, sosów lub pikantnych dań.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (poniżej 20°C).
WŁAŚCIWOŚCI PAPAI
Suszona papaja zachowuje maksimum swoich walorów odżywczych takich jak witaminy, minerały, makroelementy czy węglowodany.
Papaja jest szczególnie bogata w prowitaminę A, niezbędną do utrzymania nienagannej kondycji skóry i błon śluzowych, a także dobrego widzenia w nocy. Zawiera również wapń, potas, czy witaminy B5 i B9.
Papaja w swoim składzie ma również przeciwutleniacze, takie jak fenole, w tym katechiny, ale także karotenoidy. Zapobiegają one chorobom przewlekłym, chorobom układu krążenia, chorobom neurodegeneracyjnym, a nawet nowotworom.
Papaja zawiera również błonnik i jest łagodna dla układu pokarmowego.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Papaje, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 289 kcal / 1209 kJ
Tłuszcz 0,6 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,17 g)
Węglowodany 62,1 g (w tym cukry 25,4 g)
Białko 3,4 g Sól 0,05 g
Nazwa łacińska: Carica papaya L.
Pochodzenie: Kamerun
Składniki: Papaje, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 PORCJA PAPAI DZIENNIE
Do spożycia jako przekąska lub zmieszane z innymi suszonymi owocami czy orzechami. Pokrojone na kawałki dodaj do deserów, produktów mlecznych, ciast, sosów lub pikantnych dań.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Alergeny pogrubioną czcionką na liście składników. Możliwe śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (poniżej 20°C).