PAPRYKA OSTRA z Węgier mielona BIO 100 g
Symbol: OL306
56.50 zł
Ekologiczna papryka ostra jest bogatsza w kapsaicynę w odróżnieniu od słodkiej papryki. Papryka ostra mielona jest to przyprawa szeroko wykorzystywana w kuchni węgierskiej i hiszpańskiej, która pozwala na dodatnie delikatnej pikanterii potrawom. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, ostra papryka ma zazwyczaj stopień 6.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Węgry
Data minimalnej trwałości (DDM): 01/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Węgry
PAPRYKA OSTRA z Węgier mielona BIO 100 g
Ekologiczna papryka ostra jest bogatsza w kapsaicynę w odróżnieniu od słodkiej papryki. Papryka ostra mielona jest to przyprawa szeroko wykorzystywana w kuchni węgierskiej i hiszpańskiej, która pozwala na dodatnie delikatnej pikanterii potrawom. W uproszczonej skali Scoville'a, która wskazuje stopień pikantności papryki od 0 do 10, ostra papryka ma zazwyczaj stopień 6.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Capsicum annuum L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Węgry
Składniki: Papryka w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Gotowanie: dodać pod koniec gotowania, aby zachować aromat i uniknąć goryczki.
W proszku: dania można udekorować zmieloną papryką, aby dodać im także ostrości.
Z innymi przyprawami: paprykę można łączyć z wieloma innymi przyprawami: kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową, cynamonem itp.
Do potraw: paprykę można dodać do słynnego węgierskiego gulaszu, do ziemniaków, jajek, owoców morza, mięs itp.
Warto wiedzieć: pigmenty obecne w zmielonej papryce lepiej rozpuszczają się w oleju.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Capsicum annuum L.
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Węgry
Składniki: Papryka w proszku z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Gotowanie: dodać pod koniec gotowania, aby zachować aromat i uniknąć goryczki.
W proszku: dania można udekorować zmieloną papryką, aby dodać im także ostrości.
Z innymi przyprawami: paprykę można łączyć z wieloma innymi przyprawami: kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową, cynamonem itp.
Do potraw: paprykę można dodać do słynnego węgierskiego gulaszu, do ziemniaków, jajek, owoców morza, mięs itp.
Warto wiedzieć: pigmenty obecne w zmielonej papryce lepiej rozpuszczają się w oleju.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).