PIEPRZ CZARNY ziarna BIO 250 g
Symbol: OL304
126.00 zł
Ekologiczny pieprz czarny uprawiany jest w wielu krajach, a ze względu na charakterystyczny smak i aromat wykorzystuje się go we wszystkich kuchniach świata. Pieprz czarny to przyprawa uniwersalna, dodawana do wielu potraw mięsnych, ryb, a także marynat i sosów.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 04/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Data minimalnej trwałości (DDM): 04/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
PIEPRZ CZARNY ziarna BIO 250 g
Ekologiczny pieprz czarny uprawiany jest w wielu krajach, a ze względu na charakterystyczny smak i aromat wykorzystuje się go we wszystkich kuchniach świata. Pieprz czarny to przyprawa uniwersalna, dodawana do wielu potraw mięsnych, ryb, a także marynat i sosów.
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Piper nigrum L.
Użyta część: Ziarna
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Ziarna czarnego pieprzu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Zmielony: aromat czarnego pieprzu najlepiej uwalnia się ze świeżo zmielonych ziaren.
W całości: pieprz czarny rzadziej używany jest w postaci całych ziaren, w tej formie najlepiej sprawdza się do przetworów.
Z innymi przyprawami: czarny pieprz dobrze łączy się z większością przypraw, co sprawia, że jest często wykorzystywany w różnych mieszankach przypraw.
Do potraw: czarny pieprz szeroko wykorzystywany jest w kuchni pikantnej, ale także może być stosowany w kuchni słodkiej, np. ze świeżymi owocami lub lodami waniliowymi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
GWARANCJE JAKOŚCI Certyfikowany przez Ecocert (FR-BIO-01)
Analiza identyfikowalności i jakości każdej wyprodukowanej partii
Nazwa łacińska: Piper nigrum L.
Użyta część: Ziarna
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Ziarna czarnego pieprzu z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Zmielony: aromat czarnego pieprzu najlepiej uwalnia się ze świeżo zmielonych ziaren.
W całości: pieprz czarny rzadziej używany jest w postaci całych ziaren, w tej formie najlepiej sprawdza się do przetworów.
Z innymi przyprawami: czarny pieprz dobrze łączy się z większością przypraw, co sprawia, że jest często wykorzystywany w różnych mieszankach przypraw.
Do potraw: czarny pieprz szeroko wykorzystywany jest w kuchni pikantnej, ale także może być stosowany w kuchni słodkiej, np. ze świeżymi owocami lub lodami waniliowymi.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).