PIEPRZ CZERWONY BRAZYLIJSKI ziarno BIO 100 g
Symbol: OL297
65.50 zł
Ekologiczny pieprz czerwony brazylijski pochodzi z Ameryki Południowej i jego produkcja jest przeprowadzana w Brazylii, na wyspie Reunion, na Mauritiusie i na Madagaskarze. Ziarna pieprzu czerwonego, zwanego też pieprzem różowym, zbierane są ręcznie, a następnie ulegają skrupulatnemu sortowaniu, aby zapewnić najwyższą jakość produktu. Ich smak jest delikatnie pieprzny ze słodkim akcentem.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 12/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Data minimalnej trwałości (DDM): 12/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Madagaskar
PIEPRZ CZERWONY BRAZYLIJSKI ziarno BIO 100 g
Ekologiczny pieprz czerwony brazylijski pochodzi z Ameryki Południowej i jego produkcja jest przeprowadzana w Brazylii, na wyspie Reunion, na Mauritiusie i na Madagaskarze. Ziarna pieprzu czerwonego, zwanego też pieprzem różowym, zbierane są ręcznie, a następnie ulegają skrupulatnemu sortowaniu, aby zapewnić najwyższą jakość produktu. Ich smak jest delikatnie pieprzny ze słodkim akcentem.
Nazwa łacińska: Schinus terebinthifolia Raddi
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Jagody pieprznika brazylijskiego, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Szczelna torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Dodane do potraw na zimno: w całości lub świeżo zmielone, by zachować aromat.
Dodane do potraw na ciepło: gotowane na małym ogniu lub dodane pod koniec gotowania, aby zachować delikatny aromat.
Z innymi przyprawami: różowe ziarna pieprzu współgrają z czarnym pieprzem, zielonym pieprzem, białym pieprzem i zielem angielskim.
Do potraw: różowy pieprz pasuje zarówno do kuchni pikantnej (buraki, kozie sery, foie gras, ryby itp.), jak i słodkiej (sałatki owocowe, lody itp.).
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Nazwa łacińska: Schinus terebinthifolia Raddi
Użyta część: Owoce
Pochodzenie surowca: Madagaskar
Składniki: Jagody pieprznika brazylijskiego, z upraw ekologicznych
Sprzedawane w: Szczelna torebka z możliwością wielokrotnego zamykania
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
Dodane do potraw na zimno: w całości lub świeżo zmielone, by zachować aromat.
Dodane do potraw na ciepło: gotowane na małym ogniu lub dodane pod koniec gotowania, aby zachować delikatny aromat.
Z innymi przyprawami: różowe ziarna pieprzu współgrają z czarnym pieprzem, zielonym pieprzem, białym pieprzem i zielem angielskim.
Do potraw: różowy pieprz pasuje zarówno do kuchni pikantnej (buraki, kozie sery, foie gras, ryby itp.), jak i słodkiej (sałatki owocowe, lody itp.).
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).