Pyłek pszczeli suszony BIO 250 g
Symbol: OL349
Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy organoleptycznej i składu, w celu uzyskania optymalnej jakości.
Data minimalnej trwałości (DDM): 09/2026
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Francja
Pyłek pszczeli suszony BIO 250 g
Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy organoleptycznej i składu, w celu uzyskania optymalnej jakości.
Pochodzenie surowca: Francja
Skład: Suchy pyłek pszczeli, z upraw ekologicznych
WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU PSZCZELEGO
Pyłek pszczeli jest naturalnym źródłem niezbędnych składników odżywczych dla dobrego samopoczucia, witalności i zdrowego układu pokarmowego.
Pyłek pszczeli słynie z bogactwa węglowodanów, witamin, minerałów i mikroelementów, ale przede wszystkim w składzie posiada białka i aminokwasy.
Dzięki bogactwu składników odżywczych pszczeli pyłek jest niesamowitym stymulantem, który wzmocni Twój organizm, zwłaszcza układ odpornościowy.
Pyłek znakomicie działa na florę jelitową, ponieważ reguluje pasaż i zapewnia błonnikowi działanie prebiotyczne. Dodatkowo stymuluje przemianę materii i poprawia zwapnienie kości.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Suchy pyłek pszczeli, pochodzący z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 358 kcal / 1510 kJ
Tłuszcz 4,2 g
Węglowodany 52,5 g, w tym cukry 36,5 g
Błonnik 11,3 g
Białko 21,9 g
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA
1 ŁYŻKA PYŁKU
Rano na czczo rozpuścić łyżkę stołową lub 15-20 g pyłku w szklance wody. Pyłek można rozpuścić w wodzie poprzedniego wieczoru i pozostawić na noc, by lepiej się rozpuścił.
Można spożywać sam pyłek lub zmieszać go z sokiem owocowym, jogurtem czy miodem.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Uwaga, pyłek może być uczulający! Pamiętaj, aby wykonać test na alergię.
Nie zalecany w przypadku leczenia immunosupresyjnego, u małych dzieci oraz w przypadku alergii na produkty pszczele.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i ciepłem (poniżej 15°C).