SPIRULINA w proszku BIO 1 kg
Symbol: OL281
Informacja dotycząca dostawy
Produkt dostępny. Złóż zamówienie, a wyślemy go jeszcze dzisiaj.
dowiedz się więcej
171.40 zł
Bio spirulina w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
Producent: Compagnie des Sens
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Chiny
Data minimalnej trwałości (DDM): 08/2025
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Kraj pochodzenia: Chiny
SPIRULINA w proszku BIO 1 kg
Bio spirulina w proszku posiada certyfikat ekologiczny Ecocert (FR-BIO-01), pochodzi z upraw ekologicznych i jest w 100% naturalna, wolna od wszelkich zanieczyszczeń, pestycydów czy metali ciężkich, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każda sprzedawana partia jest wybierana przez ekspertów na podstawie analizy jakościowej.
WŁAŚCIWOŚCI SPIRULINY
Naturalnie bogata w białko spirulina jest często wybierana przez sportowców, ponieważ zwiększa masę mięśniową oraz pomaga w regeneracji po wysiłku fizycznym.
Wysoka zawartość witamin z grupy B i aminokwasów egzogennych odpowiada za działanie energetyzujące i wspomagające walkę ze zmęczeniem.
Spirulina zawiera aminokwasy egzogenne, w szczególności fenyloalaninę i tryptofan, które przyspieszają uczucie sytości. W ten sposób przyczynia się do utraty wagi poprzez zmniejszenie apetytu.
Spirulina jest bogata w minerały, w szczególności w żelazo, co pozwala zredukować niedobory dietetyczne i ograniczyć ryzyko wystąpienia anemii.
Złożona z witaminy E i beta-karotenu spirulina zwalcza wolne rodniki, a tym samym opóźnia proces starzenia, chroniąc skórę twarzy, jak i ciała.
Złożona z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych spirulina pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
w 100 g:
Energia 400 kcal / 1630 kJ
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Białko 65 g Żelazo 103 mg Magnez 400 mg Mangan 5 mg Wapń 1000 mg Potas 1400 mg Beta-karoten 140 mg Witamina B12 320 µg Witamina E 10 mg
Nazwa łacińska: Spirulina platensis (Gomont) Geitler
Pochodzenie: Chiny
Bogata w: Białka, witamina B12, witamina E, potas, mangan, magnez, żelazo, wapń
Składniki: Spirulina, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 2 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Spirulina idealnie nadaje się do smoothie, zup, soków owocowych i warzywnych, z rybami lub jako dressing do sałatek.
Do stosowania jako lekarstwo przez maksymalnie 10 dni. Na początek zaleca się spożywanie 1 g dziennie i stopniowe zwiększanie porcji do 3 g dziennie. Dla osób z niedoborami witamin i minerałów, sportowców lub wegetarian możliwe jest zwiększenie dawki do 6 g dziennie.
Czubata łyżeczka proszku spiruliny odpowiada około 6 g.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Skonsultuj się z lekarzem w przypadku nadmiaru żelaza lub fenyloketonurii.
Unikaj spożywania wieczorem.
Unikaj gotowania spiruliny.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).
WŁAŚCIWOŚCI SPIRULINY
Naturalnie bogata w białko spirulina jest często wybierana przez sportowców, ponieważ zwiększa masę mięśniową oraz pomaga w regeneracji po wysiłku fizycznym.
Wysoka zawartość witamin z grupy B i aminokwasów egzogennych odpowiada za działanie energetyzujące i wspomagające walkę ze zmęczeniem.
Spirulina zawiera aminokwasy egzogenne, w szczególności fenyloalaninę i tryptofan, które przyspieszają uczucie sytości. W ten sposób przyczynia się do utraty wagi poprzez zmniejszenie apetytu.
Spirulina jest bogata w minerały, w szczególności w żelazo, co pozwala zredukować niedobory dietetyczne i ograniczyć ryzyko wystąpienia anemii.
Złożona z witaminy E i beta-karotenu spirulina zwalcza wolne rodniki, a tym samym opóźnia proces starzenia, chroniąc skórę twarzy, jak i ciała.
Złożona z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych spirulina pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
w 100 g:
Energia 400 kcal / 1630 kJ
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Białko 65 g Żelazo 103 mg Magnez 400 mg Mangan 5 mg Wapń 1000 mg Potas 1400 mg Beta-karoten 140 mg Witamina B12 320 µg Witamina E 10 mg
Nazwa łacińska: Spirulina platensis (Gomont) Geitler
Pochodzenie: Chiny
Bogata w: Białka, witamina B12, witamina E, potas, mangan, magnez, żelazo, wapń
Składniki: Spirulina, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 DO 2 ŁYŻECZEK DZIENNIE
Spirulina idealnie nadaje się do smoothie, zup, soków owocowych i warzywnych, z rybami lub jako dressing do sałatek.
Do stosowania jako lekarstwo przez maksymalnie 10 dni. Na początek zaleca się spożywanie 1 g dziennie i stopniowe zwiększanie porcji do 3 g dziennie. Dla osób z niedoborami witamin i minerałów, sportowców lub wegetarian możliwe jest zwiększenie dawki do 6 g dziennie.
Czubata łyżeczka proszku spiruliny odpowiada około 6 g.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Skonsultuj się z lekarzem w przypadku nadmiaru żelaza lub fenyloketonurii.
Unikaj spożywania wieczorem.
Unikaj gotowania spiruliny.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE
Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).
Najlepiej spożyć przed końcem (patrz data na opakowaniu).