ZIARNO KAKAOWCA KRUSZONE surowe BIO 200 g
Symbol: OL441
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: Olium.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
ZIARNO KAKAOWCA KRUSZONE surowe BIO 200 g
WŁAŚCIWOŚCI ZIARNA KAKAOWCA
Naturalnie bogate w magnez ziarna kakaowca pomagają w walce ze zmęczeniem, stresem i niepokojem.
Całe ziarna kakaowca wpływają na dobre samopoczucie psychiczne dzięki fenyloetyloaminom (PEA), które działają pobudzająco i przeciwdepresyjnie.
Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, a w szczególności polifenoli i witamin, pomaga zwalczać wolne rodniki, a tym samym ograniczać starzenie się komórek naszego organizmu.
SKŁADNIKI I ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kruszone ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
na 100 g:
Energia 357 kcal / 1223 kJ
Tłuszcz 16,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 29,3 g
w tym cukry 6,2 g
Błonnik 16,9 g
Białko 13,9 g Sól 0,14 g
Nazwa łacińska: Theobroma cacao
Pochodzenie: Ameryka Południowa, Peru
Bogate w: Lipidy, Magnez, Minerały, Białka
Składniki: Całe ziarna kakaowca, z upraw ekologicznych
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA
1 GARŚĆ POKRUSZONYCH ZIAREN KAKAOWCA DZIENNIE
Pokruszone ziarna kakaowca należy spożywać samodzielnie lub dodać do napojów, dań i przekąsek na słodko lub na słono.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Nie zawiera głównych alergenów.
Dla osób z problemami z zasypianiem do spożycia rano.
Spożywać w ramach zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA
Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i ciepła (< 20°C).